Spul! Colatura di alici Ik noemde het bij bottarga. Uitdrupsel van ansjovis. Ansjovis, zout, fermenteren, uitdruppelen. In feite dus fish sauce. De Romeinen maakten het al; garum. Hoe gebruik je het? Simpel; net als Maggi, en (nette mensen) Worcestershire (waar ook ansjovis in zit). Veel umame. Over de pasta, over groente, over schelp- en schaaldieren, door tomatensaus... (De culinaire blaaskaak Joël Broekaert aka Joel Broekbaard had laatst het onnozele verhaal dat als er een paddestoel of een inktvis op een fles fish sauce staat, dat het dan daarvan gemaakt is. Dat is het merk, lul.) (Je hebt ook een merk met een dikke kleuter erop, ik bedoel maar.) Chutney Oftewel zoetzuur. Dat kan je van van alles maken. Recept voor flits-chutney. Pinda-olie, ui, knof, pepertje... Pot jam erin opwarmen en op smaak brengen met witte wijnazijn. Afkoelen, afproeven op zoetzuur, potten, wecken.
C
Chili saus Ik bedoel die rooie zoete, met die pitjes erin. Er is er maar één die echt heel goed is, en dat is Lingham's. Maar ja, daarvoor moet je naar de Engelse webshop. Je hebt 'n goeie in Nederland, maar traag dat ze zijn... Goedkope chilisaus wordt veel gebruikt in foodtrucks. Doen ze er een beetje van dit en een beetje van dat bij, "Onze eigen chilisaus!" (Opvallend trouwens. Ik ging naar York, met een hele lijst dingen die ik zocht. Lingham's dus, en Gentleman's Relish, pickled walnuts, Burgess's mushroom ketchup, Tewkesbury mustard, anchovy vinegar, Urchfont mustard, dried sour cherries, bloater paste, Harvey's sauce, Sainsbury's beef paste. Niks gevonden... Wel Yorkshire butter, de lekkerste ooit!) Home Terug Verder
Spul! C
Colatura di alici Ik noemde het bij bottarga. Uitdrupsel van ansjovis. Ansjovis, zout, fermenteren, uitdruppelen. In feite dus fish sauce. De Romeinen maakten het al; garum. Hoe gebruik je het? Simpel; net als Maggi, en (nette mensen) Worcestershire (waar ook ansjovis in zit). Veel umame. Over de pasta, over groente, over schelp- en schaaldieren, door tomatensaus... (De culinaire blaaskaak Joël Broekaert aka Joel Broekbaard had laatst het onnozele verhaal dat als er een paddestoel of een inktvis op een fles fish sauce staat, dat het dan daarvan gemaakt is. Dat is het merk, lul.) (Je hebt ook een merk met een dikke kleuter erop, ik bedoel maar.) Chutney Oftewel zoetzuur. Dat kan je van van alles maken. Recept voor flits-chutney. Pinda-olie, ui, knof, pepertje... Pot jam erin opwarmen en op smaak brengen met witte wijnazijn. Afkoelen, afproeven op zoetzuur, potten, wecken.
Chili saus Ik bedoel die rooie zoete, met die pitjes erin. Er is er maar één die echt heel goed is, en dat is Lingham's. Maar ja, daarvoor moet je naar de Engelse webshop. Je hebt 'n goeie in Nederland, maar traag dat ze zijn... Goedkope chilisaus wordt veel gebruikt in foodtrucks. Doen ze er een beetje van dit en een beetje van dat bij, "Onze eigen chilisaus!" (Opvallend trouwens. Ik ging naar York, met een hele lijst dingen die ik zocht. Lingham's dus, en Gentleman's Relish, pickled walnuts, Burgess's mushroom ketchup, Tewkesbury mustard, anchovy vinegar, Urchfont mustard, dried sour cherries, bloater paste, Harvey's sauce, Sainsbury's beef paste. Niks gevonden... Wel Yorkshire butter, de lekkerste ooit!) Home Terug Verder