Spul! Flageolets In Nederland ook wel groene kidneybonen genoemd, maar dat zijn het niet. Het zijn groene livarot, die langwerpige witte boon voor in de cassoulet. En niet onrijp geplukt zoals je soms leest; het is gewoon een groene variant. In de klassieke Franse keuken vers gekookt (u koopt ze bij Jumbo in blik want vers vind je ze hier niet), of gedroogd geweekt en dan wordt er puree van gemaakt. Gedroogd vind je ze hier ook niet, trouwens. Enorm lekker en zowat standaard bij gebakken lamsvlees met veel boterjus. Filet mignon Als je bij Jumbo filet mignon koopt (rond de Kerst), dan krijg je tournedos. Als je bij Aldi (het jaar rond) tournedos koopt, dan krijg je filet mignon. Overigens een uitstekende prachtig dooraderde filet mignon. Het enige Nederlandse boek waarin het correct staat aangegeven wat het is, is de Winkler Prins culinaire encyclopedie. Verder vindt je, ook op internet, enkel dwaze klets. Zie bijvoorbeeld de lulpraat op Lekker Tafelen. Een ossehaas van de punt naar achteren: ossenhaaspuntjes, filet mignon, tournedos, châteaubriand.
F
Fond Ga eens bij AH kijken op het etiket van vleesfond. De eerste twee hoofdingrediënten: water en varkensvet. Nou ja, "Varkensgelei" maar dat is varkensvet dus. Hoe durven ze... Dan bij Jumbo gaan kijken. Hoofdingrediënt Bouillon getrokken van rundvlees, runderbotten en groente. Op de eerste plaats heb je bij Jumbo dus rundvlees in plaats van "vlees", en op de tweede plaats: ook nog eens 40% goedkoper... (AH gevogeltefond: hoofdingrediënt varkensvet. AH wildfond: hoofdingrediënt varkensvet.) (Dat is het lekkere van Albert Heijn) Home Terug Verder
Spul! F
Flageolets In Nederland ook wel groene kidneybonen genoemd, maar dat zijn het niet. Het zijn groene livarot, die langwerpige witte boon voor in de cassoulet. En niet onrijp geplukt zoals je soms leest; het is gewoon een groene variant. In de klassieke Franse keuken vers gekookt (u koopt ze bij Jumbo in blik want vers vind je ze hier niet), of gedroogd geweekt en dan wordt er puree van gemaakt. Gedroogd vind je ze hier ook niet, trouwens. Enorm lekker en zowat standaard bij gebakken lamsvlees met veel boterjus. Filet mignon Als je bij Jumbo filet mignon koopt (rond de Kerst), dan krijg je tournedos. Als je bij Aldi (het jaar rond) tournedos koopt, dan krijg je filet mignon. Overigens een uitstekende prachtig dooraderde filet mignon. Het enige Nederlandse boek waarin het correct staat aangegeven wat het is, is de Winkler Prins culinaire encyclopedie. Verder vindt je, ook op internet, enkel dwaze klets. Zie bijvoorbeeld de lulpraat op Lekker Tafelen. Een ossehaas van de punt naar achteren: ossenhaaspuntjes, filet mignon, tournedos, châteaubriand. Fond Ga eens bij AH kijken op het etiket van vleesfond. De eerste twee hoofdingrediënten: water en varkensvet. Nou ja, "Varkensgelei" maar dat is varkensvet dus. Hoe durven ze... Dan bij Jumbo gaan kijken. Hoofdingrediënt Bouillon getrokken van rundvlees, runderbotten en groente. Op de eerste plaats heb je bij Jumbo dus rundvlees in plaats van "vlees", en op de tweede plaats: ook nog eens 40% goedkoper... (AH gevogeltefond: hoofdingrediënt varkensvet. AH wildfond: hoofdingrediënt varkensvet.) (Dat is het lekkere van Albert Heijn) Home Terug Verder