Spul! Mozarella Culikwakers gebruiken altijd buffelmozzarella. In warme gerechten. Een Italiaan zou dat nooit doen. Buffelmozzarella eet je koud, bijvoorbeeld in Insalata caprese. In warme gerechten, bijvoorbeeld in die klassieke tweedekker Calzone napoletana, gebruik je Fior di latte, bloem van melk, oftewel gewone koe-mozzarella. Calzone napoletana: ín de calzone zit ricotta, salami en peper. De bovenkant van de calzone deuk je in, en ín die deuk maak je een gewone pizza Margherita. Mozzarella op professionele pizza's, gebakken op de 300° vloer, heeft niks met gewone mozzarella te maken, want die zou verbranden. Dat zijn worsten extra vette mozzarella. (Ik heb als pizzaiolo gewerkt, dus ik kan enorm goed Italiaans vloeken, dio cane puttana madonna!) Mixer Ik wilde een traploos verstelbare mixer kopen. Ik vind dat de laagste snelheid nog altijd veel te hoog is voor als je met deeghaken een deeg wil maken. Twee dure culi zaken. De eerste had er een. Ik er naar toe. "Kijk, deze is in acht trappen verstelbaar". Ik zeg ik vroeg traploos. Daarnaast was de laagste snelheid nog steeds te snel. De andere had er ook een. € 375,-. Ik kreeg een ingeving. Mixer van de Hema (€ 10,-) en een dimmer eraan (€ 5,95). Werkt fantastisch. Mixer op de hoogste stand, dimmer op de laagste, en langzaam opschalen.
M
Matzeballen Je leest dat je matzemeel moet gebruiken. Onzin. Je koopt in de super Matzes van Hollandia (matze; geen matze crackers), daarvan leg je er per persoon één van op een theedoek, dubbelvouwen, breken, knijpend brokkelen. Dus ook niks deegroller of blender of keukenmachine. Als je het echt fijn wilt hebben dan bevochtig je het (op een soepbord) met iets bouillon, en je gaat met een vork prakken. Wat schmalz erdoor, kippenvet. Wat ei. Peper en zout, en bijvoorbeeld paprikapoeder of gemberpoeder. Ballen kneden en garen in kippenbouillon. Home Terug Verder
Spul! M
Mozarella Culikwakers gebruiken altijd buffelmozzarella. In warme gerechten. Een Italiaan zou dat nooit doen. Buffelmozzarella eet je koud, bijvoorbeeld in Insalata caprese. In warme gerechten, bijvoorbeeld in die klassieke tweedekker Calzone napoletana, gebruik je Fior di latte, bloem van melk, oftewel gewone koe-mozzarella. Calzone napoletana: ín de calzone zit ricotta, salami en peper. De bovenkant van de calzone deuk je in, en ín die deuk maak je een gewone pizza Margherita. Mozzarella op professionele pizza's, gebakken op de 300° vloer, heeft niks met gewone mozzarella te maken, want die zou verbranden. Dat zijn worsten extra vette mozzarella. (Ik heb als pizzaiolo gewerkt, dus ik kan enorm goed Italiaans vloeken, dio cane puttana madonna!) Mixer Ik wilde een traploos verstelbare mixer kopen. Ik vind dat de laagste snelheid nog altijd veel te hoog is voor als je met deeghaken een deeg wil maken. Twee dure culi zaken. De eerste had er een. Ik er naar toe. "Kijk, deze is in acht trappen verstelbaar". Ik zeg ik vroeg traploos. Daarnaast was de laagste snelheid nog steeds te snel. De andere had er ook een. € 375,-. Ik kreeg een ingeving. Mixer van de Hema (€ 10,-) en een dimmer eraan (€ 5,95). Werkt fantastisch. Mixer op de hoogste stand, dimmer op de laagste, en langzaam opschalen.
Matzeballen Je leest dat je matzemeel moet gebruiken. Onzin. Je koopt in de super Matzes van Hollandia (matze; geen matze crackers), daarvan leg je er per persoon één van op een theedoek, dubbelvouwen, breken, knijpend brokkelen. Dus ook niks deegroller of blender of keukenmachine. Als je het echt fijn wilt hebben dan bevochtig je het (op een soepbord) met iets bouillon, en je gaat met een vork prakken. Wat schmalz erdoor, kippenvet. Wat ei. Peper en zout, en bijvoorbeeld paprikapoeder of gemberpoeder. Ballen kneden en garen in kippenbouillon. Home Terug Verder