Spul! Oost-Indische kers Van de Oost-Indische kers kunnen zowel de bloemknoppen als de zaaddozen (niet al te groot) op azijn gelegd worden. Laat bloemknoppen een half uur en zaaddozen en uur staan op water met zout (25 gram/liter). Spoel goed af. Gebruik witte wijnazijn om het in te leggen, en voeg geen zout toe. Schud de eerste dagen enkele keren per dag om, want het drijft. Gebruik de zaaddozen als kappertjes, en de bloemknoppen als zurige decoratie.
O
Oesters Je hebt platte en je hebt holle. Platte eet je altijd rauw, holle meestal. Maar één ding hierover: de meeste oester-eters hebben nooit platte gegeten, en dan kunnen ze misschien ook maar beter niet gaan doen, want dan wil je nooit meer veel goedkopere holle. Geen nood! Ovenschaal, laag grofzout (tegen het omvallen van de oesters), holle oesters erin drukken, de oven in. Met spekjes erop, of geblancheerde julienne van prei en wat geraspte Zwitserse kaas, of het meest klassiek: met een kleine crepinette erop (of een grote ernaast). Zie de V. Onno Over Onno Kleyn ("Kleinejan") gaan we geen woorden vuil maken. Stel je voor zeg. Iemand die een culinaire bijbel produceert met meer dan één fout op elke twee pagina's... (Laatst in de Volkskrant: "Twee fraaie sneden Parmaham of San Daniele". Doe er zout of suiker bij, zeg maar.) (Of "Europeanen eten bloedworst enkel met gebakken appel", de onnozelaar.) Home Terug Verder
Spul! O
Oost-Indische kers Van de Oost-Indische kers kunnen zowel de bloemknoppen als de zaaddozen (niet al te groot) op azijn gelegd worden. Laat bloemknoppen een half uur en zaaddozen en uur staan op water met zout (25 gram/liter). Spoel goed af. Gebruik witte wijnazijn om het in te leggen, en voeg geen zout toe. Schud de eerste dagen enkele keren per dag om, want het drijft. Gebruik de zaaddozen als kappertjes, en de bloemknoppen als zurige decoratie.
Oesters Je hebt platte en je hebt holle. Platte eet je altijd rauw, holle meestal. Maar één ding hierover: de meeste oester-eters hebben nooit platte gegeten, en dan kunnen ze misschien ook maar beter niet gaan doen, want dan wil je nooit meer veel goedkopere holle. Geen nood! Ovenschaal, laag grofzout (tegen het omvallen van de oesters), holle oesters erin drukken, de oven in. Met spekjes erop, of geblancheerde julienne van prei en wat geraspte Zwitserse kaas, of het meest klassiek: met een kleine crepinette erop (of een grote ernaast). Zie de V. Onno Over Onno Kleyn ("Kleinejan") gaan we geen woorden vuil maken. Stel je voor zeg. Iemand die een culinaire bijbel produceert met meer dan één fout op elke twee pagina's... (Laatst in de Volkskrant: "Twee fraaie sneden Parmaham of San Daniele". Doe er zout of suiker bij, zeg maar.) (Of "Europeanen eten bloedworst enkel met gebakken appel", de onnozelaar.) Home Terug Verder