Spul! Yoghurt dressing Half half volle yoghurt en mayo. Op smaak met Tabasco, selderijzout, medium sherry, Worcester, citroensap, iets gemberpoeder, iets vers gemalen korianderzaad en iets gevijzelde komijn. Een tijdje koel houden en regelmatig omroeren. Erg lekker bij salades met appel, en salades met bleekselderij. Variatie: één op twee op één piccalilly, yoghurt, mayo.
Y
IJs Roomijs. Dat is duidelijk. Met room en volle melk. En natuurlijk eventueel vruchten(sap). Custard ijs: roomijs mét eigeel erdoor. Yoghurt ijs: yoghurt in plaats van room en melk. Frozen yoghurt. Sorbet: Enkel vruchtensap. Schaafijs, es shanghai: geschaafd bevroren water met vruchtensiroop. IJslolly, slush, granita... Yvette van Boven Aka Het kokkerellende nijlpaard, daar gaan we weinig woorden aan vuil maken. Iemand die deeg maakt in een keukenmachine met een menghaak in plaats van een deeghaak. Iemand die een suiker-thermometer in de frituur gebruikt... Home Terug Verder
Spul! Y
Yoghurt dressing Half half volle yoghurt en mayo. Op smaak met Tabasco, selderijzout, medium sherry, Worcester, citroensap, iets gemberpoeder, iets vers gemalen korianderzaad en iets gevijzelde komijn. Een tijdje koel houden en regelmatig omroeren. Erg lekker bij salades met appel, en salades met bleekselderij. Variatie: één op twee op één piccalilly, yoghurt, mayo.
IJs Roomijs. Dat is duidelijk. Met room en volle melk. En natuurlijk eventueel vruchten(sap). Custard ijs: roomijs mét eigeel erdoor. Yoghurt ijs: yoghurt in plaats van room en melk. Frozen yoghurt. Sorbet: Enkel vruchtensap. Schaafijs, es shanghai: geschaafd bevroren water met vruchtensiroop. IJslolly, slush, granita... Yvette van Boven Aka Het kokkerellende nijlpaard, daar gaan we weinig woorden aan vuil maken. Iemand die deeg maakt in een keukenmachine met een menghaak in plaats van een deeghaak. Iemand die een suiker-thermometer in de frituur gebruikt... Home Terug Verder