Spul! Zalmtartaar Blend rauwe zalm met fijngehakte sjalot, idem augurk, crème fraîche, zéér fijn gehakte peterselie en idem bieslook, en zout en peper. Werk er zeer goed uitgelekte kappertjes door. Koel goed. Serveer met rösti (warm), crème fraîche en citroenpartjes (kamertemperatuur) en zalm-eitjes (koud).
Z
Zuurgoed Zuurgoed trafasie dat is in feite Surinaamse mixed pickles. Jumbo en AH verkopen het, maar voor de zuurgoed variant met extra veel gember moet je in de Surinaamse toko zijn (pas op: daar heten beide soms Mixed pickles). De gewone soort erg lekker laatst, bij vette halskarbonades met gewokte spitskool en bruine bonen. Die gembersoort was erg lekker bij bami goreng. Mixed pickles in de super, dat is Turks spul. Dat gaat meer de kant op van die gepekelde groente waarvan je een bordje naast je eten krijgt bij de Libanees. Veel kool dus. Spanje kan er ook wat van. Appelpaprika op pekel (ñora), groene pepers op pekel (guindillas), lupinezaad (altramuces). Allemaal erg lekker bij die typische Spaanse routier voorgerechten zoals met rauwe ham opgebakken linzen of artisjokharten. En koop bij Aldi als ze hun Griekse week hebben die gepekelde licht pikante lichtgroene puntpaprika's. Eerst puntje eraf en leeg laten lopen. Home Terug
Spul! Z
Zalmtartaar Blend rauwe zalm met fijngehakte sjalot, idem augurk, crème fraîche, zéér fijn gehakte peterselie en idem bieslook, en zout en peper. Werk er zeer goed uitgelekte kappertjes door. Koel goed. Serveer met rösti (warm), crème fraîche en citroenpartjes (kamertemperatuur) en zalm-eitjes (koud).
Zuurgoed Zuurgoed trafasie dat is in feite Surinaamse mixed pickles. Jumbo en AH verkopen het, maar voor de zuurgoed variant met extra veel gember moet je in de Surinaamse toko zijn (pas op: daar heten beide soms Mixed pickles). De gewone soort erg lekker laatst, bij vette halskarbonades met gewokte spitskool en bruine bonen. Die gembersoort was erg lekker bij bami goreng. Mixed pickles in de super, dat is Turks spul. Dat gaat meer de kant op van die gepekelde groente waarvan je een bordje naast je eten krijgt bij de Libanees. Veel kool dus. Spanje kan er ook wat van. Appelpaprika op pekel (ñora), groene pepers op pekel (guindillas), lupinezaad (altramuces). Allemaal erg lekker bij die typische Spaanse routier voorgerechten zoals met rauwe ham opgebakken linzen of artisjokharten. En koop bij Aldi als ze hun Griekse week hebben die gepekelde licht pikante lichtgroene puntpaprika's. Eerst puntje eraf en leeg laten lopen. Home Terug